中考网-中考真题答案、学习方法、解题技巧、知识点、学习计划、复习资料!

中考网-中考真题答案下载-中考试题库-中考成绩查询-知识点学习方法与技巧补课解题技巧学习计划表总结-中考查分网-中考网-中考资源网-中学学科网

当前位置: 首页 > 中考英语 > 综合辅导 >

翻译填空题考点1:考查固定句式

http://www.newdu.com 2018-12-06 人民教育出版社 佚名 参加讨论

    翻译填空题考点1:考查固定句式
        
    1. 李平昨晚花了半小时做功课。
    _______________ Li Ping ___________________ his homework last night.
    (答案:It took; half an hour / thirty minutes to do / finish)
    2. 那所新学校美丽得像个大花园。
    That new school is ______________ that it _______________.
    (答案:so beautiful; is / looks like a big garden.)
    3. 当球迷们看到贝克汉姆的时候,他们如此激动以至于大喊大叫。
    When the football fans saw Beckham, they got _______ excited _______ they cried out.
    (答案:so; that)
    4. 秋天的天气不冷也不热。
    It is  _______ _______ _______ _______ _______ _______in autumn.
    (答案:neither too hot nor too cold)
    5. 你最好脱掉你的外套。
    You'd better ________ ________ your overcoat.
    (答案:take off)
    6. 她不仅会说英语,还会说汉语。
    She can speak _________English _________ Chinese.
    (答案:not only; but also)
    7. 我认为这所房子不够大。
    I _____ _______ the house is big enough.
    (答案:don't think)
    8. 他跑得如此之快,以至于我都赶不上他。
    He ran_____ fast_______ I couldn't catch up with him.
    (答案:so; that)
    9. 昨晚玛丽11点才睡觉。
    Mary did _______ go to bed _______ eleven o' clock last night.
    (答案:not; until)
    10. 建造这座立交桥将花费工人们一年多时间。
    It will________ the workers over a year________ ________ the fly-over.
    (答案:take; to build)
    11. 外面正在下大雨,你最好呆在家里。
    It's raining heavily outside. You'd________ at home.
    (答案:better stay)
    12. 我想能尽快看到他。
    I would like to see him  ____ _____ as possible, please.
    (答案:as soon)
    13. 如果今晚他们外出散步,我也去。
    If they go out for a walk this evening, _____________.
    (答案:so will(shall) I)
    14. 孩子们对科学越来越感兴趣了。
    Children are becoming _____________ in science.
    (答案:more and more interested)
    15. 他是一个好人,与每个人都相处得很好。
    He is such a kind man _____________.
    (答案:that he gets on well with everyone)
    16. 她和我都不正确。
    _____ she nor I _____ right.
    (答案:Neither; am)
    17. 我们觉得晚上出去是危险的。
    We find_____ _______to go out at night.
    (答案:it dangerous)
    18. 我认为在短时间内学好一门外语很难。
    I _________it ________ to learn a foreign language well in a short time.
    (答案:think; hard /difficult)
    19. 乘公共汽车去那里需要我们20分钟。
    It takes _____twenty _____to go there by bus.
    (答案:us; minutes)
    20. 在强烈的光线下看书不好。
    _______________ us to read in strong light.
    (答案:It's bad / not good for)
    21. 每个人都保持健康是很重要的。
    It's very important for everybody _______ _______healthy.
    (答案:to keep)
    22. 他说得太快了,别人听不懂。
    He spoke too fast to_____ himself______.
    (答案:make, understood)
    23. 天气如此寒冷,以至于我们都呆在家里。
    It's __________cold _________ we _________ stayed at home.
    (答案:so; that; all)
    24. 你最好不要在早饭时间去看他。
    You ______ ____ _______ ______ to see him at breakfast time.
    (答案:had better not go ) (责任编辑:admin)
织梦二维码生成器
顶一下
(0)
0%
踩一下
(0)
0%
------分隔线----------------------------
中考语文
中考数学
中考英语
中考物理
中考化学
中考政治
中考历史
中考地理
中考生物
备考经验